Jak powinny przewozić posiłki firmy cateringowe?

zdj1

Jak podają badania, branża dowozu gotowych posiłków w różne miejsca cieszy się coraz większą popularnością. Wynika to z faktu, że wolimy zakupić gotowe dania niż męczyć się z ich gotowaniem. Jednak właściciele tego typu przedsiębiorstw nie mogą zapomnieć o utrzymaniu temperatury dostarczanych produktów. Z wykorzystaniem termosów cateringowych na pewno będzie to o wiele łatwiejsze.

Budowa termosów cateringowych.

Większość nas w swoim życiu kiedykolwiek widziała termosy na napoje. Są to dość często używane przedmioty w naszym domu. Tak więc dokładnie wiemy, jak one wyglądają i działają. W dużej mierze termosy cateringowe zbytnio nie różnią się od tych, które spotykamy w naszych domach. W swojej budowie posiadają dwie ścianki, które oddalone są od siebie. W pustą przestrzeń, która powstaje pomiędzy nimi, umieszczane jest specjalne tworzywo izolacyjne, które pozwala na zachowanie ciepła we wnętrzu. Natomiast górna część zamykana jest odpowiednim wiekiem, które także jest szczelne. Tak więc sami możecie zauważyć, że budowa tego typu urządzeń nie jest zbyt skomplikowana.

Rodzaje termosów cateringowych.

Gdy zdecydują się Państwo na zakup termosów cateringowych i zaczniecie przeglądać najrozmaitsze oferty, to w pewnym momencie możecie natrafić na różne rodzaje tych pojemników. Praktycznie na rynku występują dwa najpopularniejsze:
– Termosy cateringowe bez kranika.
– Termosy cateringowe z kranikiem.
Jak łatwo się domyślić, różnią się one między sobie niewielkim elementem spustowym, który nazywany jest kranikiem. Ten szczegół determinuje to, jakie posiłki będzie się nam wygodniej przewoziło. Co za tym idzie, termosy cateringowe bez kranika w gruncie rzeczy zostały stworzone do przemieszczania dań w postaci stałej. Do ich wnętrza możemy wsadzić ziemniaki, kotlety schabowe, kotlety mielone, inne mięsa i wiele innych artykułów spożywczych.
Natomiast termosy cateringowe z kranikiem przeznaczone są do magazynowanie wszelkiego rodzaju posiłków ciekłych. Z racji tego, że wyposażone zostały w kranik spustowy, bez większych problemów wlejemy na talerz znajdujący się we wnętrzu obiad. Sprawdzą się one w transporcie różnego rodzaju zup, kremów, sosów oraz napojów.

Zaufajcie sprawdzonym dostawcom!

Termosy cateringowe stanowią niejednokrotnie obowiązkowe wyposażenie gastronomiczne wielu lokali. Produkty należące do tej kategorii charakteryzują się tym, że są często używane, a co za tym idzie, muszą one dużo wytrzymać. Z tego właśnie względu powinniście przy zakupie kierować się tym, kto wyprodukował dany model pojemnika i wybierać tylko sprawdzonych dostawców. Musicie unikać jak ognia nieznanych wytwórców lub takich, którzy pochodzą z Chin. Niestety, bardzo szybko zawiedziecie się na ich wyrobach. My z czystym sumieniem możemy polecić natomiast takie firmy jak:
– Hendi.
– Stalgast.
– Yatogastro.
Wyżej wymienione koncerny obecne są na rynku od wielu już lat i sprzedają rozwiązania sprawdzone przez wiele osób.

Zakup termosu cateringowe.

Uzbrojeni w podstawową wiedzę, jaka wypływa z tego artykułu, mogą Państwo zdecydować się na zakup termosu cateringowego. Tutaj może się pojawić pytanie: jak taką czynność wykonać. Oczywiście możecie zgłosić się do stacjonarnej hurtowni sprzętu gastronomicznego w Waszym mieście. Wiąże się to jednak ze stratą dużej ilości czasu na dojechanie do punktu. Dlatego naszym zdaniem lepiej zdecydować się na któryś ze sklepów internetowych. Jeden z takich biznesów dostępny jest pod adresem: www.wyposazenie-sklepowe.pl. Zasługuje on na uwagę, ponieważ zespół w nim pracujący posiada już prawie 25-letnie doświadczenie w sprzedaży tego typu produktów. Tak więc możecie liczyć na ich pomoc w rozwiązaniu jakichkolwiek problemów. My już dziękujemy za przeczytanie tej publikacji i zapraszamy do zapoznania się z innymi naszymi artykułami.

 

Artykuł sponsorowany

Exit mobile version