Kolorowa i smaczna orkiestra w Giżycku

wosp giz

gizycko.pl

Giżycko

Wielkie gotowanie w wykonaniu gwiazd programów kulinarnych, morsowanie, wspólne grillowanie i wiele innych atrakcji w Giżycku.

W mieście nad Niegocinem sercem Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy była Ekomarina. To tu krzyżowały się ścieżki kwestujących wolontariuszy. To tu również odbywała się większość orkiestrowych atrakcji.

Wszystko zaczęło się od wielkiego gotowania. Mazurskie zupy przygotowywali uczestnicy programów kulinarnych MasterChef Polska i Top Chef pod przewodnictwem szefa kuchni Dariusza Barygi i zwyciężczyni polskiej edycji MasterChef Polska – Oli Juszkiewicz.

W Ekomarinie wystąpiły też dzieci i młodzież. Oprawę muzyczną zapewnił dj Matt5ki.

Najodważniejsi mogli uczestniczyć we wspólnym morsowaniu z klubem „Zimny Ptak”. Organizatorzy giżyckiego finału przygotowali też wiele innych atrakcji.

Efekty tegorocznej zbiórki w Giżycku znane będą za kilka dni.

wosp giz
Exit mobile version