Wielkie Gotowanie dla WOŚP w Giżycku

gotowanie gizycko

Giżycko

Zupa rybna, karmuszka a także krem z pieczonych białych warzyw – takie przysmaki przygotują w giżycku gwiazdy polskiej kuchni. Wszystko w ramach 30. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

30 stycznia do miasta nad Niegocinem przyjadą uczestnicy najbardziej znanych programów kulinarnych.

Mówi Dariusz Baryga, szef kuchni w Giżycku.

To już kolejna akcja kulinarna organizowana przez pana Dariusza oraz przez zwyciężczynię programu Master Chef Polska – Olę Juszkiewicz.

W maju kucharze pomagali Pawłowi Sokołowskiemu w walce z nowotworem. Teraz będą zbierali pieniądze na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy.

W menu mazurskie zupy. Rozgrzewające i bardzo sycące. Największym wyzwaniem dla szefów kuchni będzie na pewno karmuszka, czyli mazurska zupa gulaszowa.

Gotowanie odbędzie się w giżyckiej Ekomarinie – początek około godziny 11.00. Degustacja potraw około 16.00.

 

Exit mobile version