Suwałki
Kolejna edycja konkursu „Gotuj z klasą” pod patronatem Marszałka Województwa Podlaskiego odbyła się w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach. Uczniowie mieli za zadanie przygotować wykwintne dania, a podstawą miały być lokalne produkty. Zwycięzcy, czyli Justyna Leszczyńska i Filip Słabiński, wezmą udział w etapie wojewódzkim, gdzie nagrodą będzie staż pod okiem sławnego Karola Okrasy. Etap szkolny wygrali bulionem z pstrąga i miłością do gotowania.
Konkursowe prace oceniało jury na czele z Wiesławą Burnos, wicemarszałek województwa podlaskiego, która patronuje konkursowi.
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach od lat angażuje uczniów w konkursy i organizuje zagraniczne wyjazdy na praktyki. Jak wyjaśnia Jolanta Nikścin, dyrektor ZSCKR-u, to „wychodzenie” poza szkolne mury daje nowe możliwości i poszerza horyzonty.