Co na wielkanocny stół?

339395356 176471048562058 4189132360376185379 n

Suwałki

Śniadanie, uczestnictwo we mszy rezurekcyjnej i spotkania z najbliższymi przy stole – to najważniejsze elementy świąt Wielkiej Nocy.

Są to najbardziej radosne święta, które wieńczą okres Wielkiego Postu. W ten wyjątkowy czas, tradycyjnie spotykamy się przy wspólnym stole.

O tym co powinno się na nim znaleźć oraz jak lepiej przyrządzić świąteczne potrawy opowiadali w środę (05.04) w Radiu 5,
Agata Drywulska – Bartyzel, nauczyciel przedmiotów zawodowych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach.

Pedagog, wspólnie ze swoimi podopiecznymi zdradzali tajniki smacznych i spokojnych świąt.

Najważniejsze to zacząć przygotowania wcześniej. Wtedy święta będą przyjemnością.

Pełne nagranie audycji z gościem:

Exit mobile version