Najlepsza była nalewka

stradunianki1

KGW Stradunianki

Ełk

Stradunianki znów nominowane do „Perły”. To główna nagroda w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i tradycyjną.

Gospodynie ze Stradun wygrały wojewódzkie eliminacje i będą reprezentowały Warmię i Mazury w Poznaniu.

Tym razem nagrodzona została nalewka przygotowana przez panie z Koła Gospodyń Wiejskich:

Mówi Ewelina Truszkowska – szefowa koła.

Konkurs odbywał się w Olsztynie, a konkurencja była bardzo silna.

Gospodynie ze Stradun w tym roku bronią tytułu mistrzyń, który wywalczyły w Poznaniu podczas poprzedniej edycji konkursu. Wtedy najlepsze okazały się: frytka z okonia i szczupak faszerowany.

Exit mobile version