Zachwycili jury daniami z karpia

hdimg74d069f009ded486a8bfa6d1e71b96 crop

Fot. ZS nr 6

Ełk

Kolejnym sukcesem mogą pochwalić się uczniowie Zespołu Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku. Maria Solińska i Hubert Hyzopski zajęli I miejsce w II Ogólnopolskim Karpiowym Konkursie Kulinarnym. Wielki finał odbył się w poniedziałek (27.11) w Warszawie. To już druga z rzędu wygrana ełckich uczniów w tych zmaganiach.

Młodzi kucharze przygotowali dwa dania. Mówi Hubert Hyzopski.

Konkurencja była duża. Do rywalizacji stanęło 68 drużyn. Do ścisłego finału przeszło 6 zespołów. Jak podkreśla Maria Solińska, karp jest wymagającą rybą.

Nastolatkowie szlifują swój kulinarny talent pod czujnym okiem Anny Korzeń. Nauczycielka Zespołu nr 6 przyznaje, że miała dużą nadzieję na wygraną.

hdimg74d069f009ded486a8bfa6d1e71b96 crop

 

Exit mobile version