Restauracja Sudavia ze Złotym Widelcem

439181581 952424293550886 4394925890729051029 n

Restauracja Sudavia, mieszcząca się w Hotelu Szyszko*** na ul. Innowacyjnej 3 została laureatem prestiżowego konkursu „Polska od Kuchni” i zdobyła słynnego Złotego Widelca. Nagrodę odebrał właściciel firmy, Tomasz Szyszko, który podkreśla, że jest ona rezultatem pracy całego Jego zespołu. 

 

Konkurs „Polska od Kuchni”, który wręcza swoim laureatom słynnego w świecie gastronomii Złotego Widelca, odbył się już 13. raz. Jest organizowany przez Fundację WIP Warto Im Pomóc przy wsparciu Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. To pierwszy raz, gdy suwalska restauracja zdobyła to wyróżnienie. Jest nią Restauracja Sudavia w Hotelu Szyszko***. Nagrodę odebrał, w imieniu swojego zespołu, właściciel firmy Tomasz Szyszko.

Dokładnie tak szczegółowym konkursem jest „Polska od Kuchni”. Na ostateczny werdykt wpływa obok menu i jego prezentacji, wyglądu dań, także klimat i aranżacja wnętrza lokalu, czystość, jakość obsługi kelnerskiej i umiejętne doradztwo, a nawet długość oczekiwania na danie, czy sposób podania rachunku.

Restaurację Sudavia można odwiedzać codziennie od 7.00 do 22.00. 22 kwietnia weszła świeża, wiosenno-letnia karta menu, w której znajdziecie Państwo między innymi kartacze z mięsem z policzka wołowego, posypane wiórkami ze świeżej trufli, pierogi z mięsem bażanta, stek z antrykotu sezonowany 21 dni, pierś kaczki z groszkiem cukrowym, fenomenalne sałatki i zjawiskowe desery.

Exit mobile version