Farsz i ciasto – sekrety idealnych pierogów

31ee06d4 5ef1 4805 8fe6 8b96c18b7e79

Michał Prokuski, szef kuchni w jednej z ełckich restauracji

region

To danie uwielbia chyba każdy. Przygotowujemy je z serem, jagodami czy szpinakiem. Podczas wieczerzy wigilijnej z dodajemy do nich kapustę i grzyby. Pierogi – nie może ich zabraknąć na wigilijnym stole.

Wrzątek czy letnia woda? Masło czy odrobina oleju. Jak przygotować idealne ciasto na pierogi?

Mówił Michał Prokuski, szef kuchni w jednej z ełckich restauracji.

Ciasto po wyrobieniu musi odpocząć.

Farsz z kolei musi dobrze odparować.

Na pierwszy dzień świąt można przygotować pierogi w nowoczesnym wydaniu. Co poleca Michał Prokuski?

Smacznego!

Audycji Zasmakuj Świąt z Radiem 5 posłuchasz TUTAJ

 

 

Exit mobile version