Wieprzowina w CKR

DSC 0516

CKR Suwałki

Suwałki

Warsztaty kulinarne poświęcone wieprzowinie odbyły się w Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach. Uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych szkolili się pod okiem, znanego między innymi z anteny Radia 5, znakomitego kucharza – Marcina Budynka. Po wykładzie przyszedł czas na praktykę. Pod czujnym okiem profesjonalistów uczniowie przystąpili do smażenia, gotowania, pieczenia. Był schab w sosie słodko kwaśnym z ryżem jaśminowym, makaron smażony z wieprzowiną w czarnym pieprzu i jajkiem z woka, żytnie grzanki z kiełbasą i kminkiem, majerankiem i młodą kapustą oraz sajgonki z karkówką. Wszystkie potrawy miały łączyć tradycję z nowoczesnością. To kolejne takie warsztaty w CKR, podczas których szkoła czerpie z wiedzy profesjonalnego, sławnego kucharza.

DSC 0516
Exit mobile version