Ełk
Rolada z farszem z wędzonej ryby wykonana przez Koło Gospodyń Wiejskich „Stradunianki” z gminy Ełk – to najsmaczniejsze danie na dożynkach wojewódzkich. Potrawa wygrała konkurs kulinarny. To kolejny sukces koła gospodyń ze Stradun, która praktycznie z każdej imprezy przywożą trofea.
Kilka dni temu informowaliśmy o sukcesach mieszkańców Stradun na festiwalu kulinarnym w Elblągu.
Teraz przyszło zwycięstwo na wojewódzkich dożynkach.
– Tym razem była to rolada drożdżowa z dodatkiem szpinaku, faszerowana rybą. – mówi Ewelina Truszkowska – prezes Stradunianek.
Oprócz sukcesów w konkursie kulinarnym panie z gminy Ełk zdobyły drugie miejsce w konkursie na najładniejsze stoisko dożynkowe.
Teraz kolejne wyzwanie przed kołem gospodyń ze Stradun. Wyjazd do Poznania i udział w konkursie o nagrodę Perła 2022.
Wyjazd możliwy jest dzięki dofinansowaniu z budżetu Gminy Ełk.