Barbara Cichocka wygrała tegoroczny konkurs na „Najpyszniejszą Drożdżówkę Wigierską”. Konkurs jak co roku zorganizowała fundacja Wigry Pro razem z Gminą Suwałki, Gminą Krasnopol i Piekarnią Cymes. Drugie miejsce zajęła Diana Cichocka, a trzecie Diana Rydzewska. Panie otrzymały nagrody, a pozostali uczestnicy drobne upominki. Zwyciężczyni upiekła drożdżówkę z orzechami.
W sumie do konkursu swoje wypieki zgłosiło 12 osób. Jury oceniało smak, zapach, ale też estetykę, pomysłowość i nawiązanie do tradycji. Wszystkim uczestnikom dziękujemy, a zwycięzcom gratulujemy i życzymy dalszych kulinarnych sukcesów. Dodajmy, że była to czwarta edycja konkursu. Jego celem jest wyróżnienie utalentowanych mieszkańców, i promocja miejscowych wypieków. Jak mówili ksiądz Jacek Nogowski, proboszcz wigierskiej parafii i Zbigniew Mackiewicz, wójt gminy Suwałki, to też sposób na podtrzymywanie kulinarnych tradycji.