Suwałki
Sposobami na najlepsze przygotowanie kaczki popisywali się uczestnicy kulinarnego konkursu w Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach. To uczniowie szkół prowadzonych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, między innymi z Sokołowa Podlaskiego, Sejn, Kętrzyna i Starego Lubiejewa oraz ekipa gospodarzy. Bogdan Mróz, szef kuchni miejscowej restauracji nie krył, że przed uczniami było dosyć trudne zadanie. Zawodnicy musieli bowiem idealnie odtworzyć pracę zawodowego kucharza.
CKR w Suwałkach słynie z konkursów kulinarnych. Jak mówi Marta Urbanowicz, nauczyciel przedmiotów zawodowych z żywienia w Centrum Kształcenia Rolniczego konkurs na kaczkę to novum.
Wyniki konkursu „Czas na kaczkę”:
-1 miejsce ZSCKR Stare Lubiejewo Jakub Jasiński, Szymon Młynarczyk,
-2 miejsce ZSCKR Karolewo Szymon Alot, Michał Momo,
-3 miejsce ZSCKR Sokołów Podlaski Julia Brodacka, Paulina Brodacka.